Vieraspostaus - Rantakunto

Heippa kaikille! Päätettiin Veran kans vihdoin toteuttaa meidän vieraspostaukset toistemme blogeihin, joten täältä pesee! Olen 19-vuotias Marja ja asustelen Pohjois-Pohjanmaalla. Kirjoittelen Two and a half reasons - blogia, jonne on tähän päivään mennessä kertynyt lukijoita bloggerin kautta 241 kappaletta. Blogini on päätyyliltään lifestyle. Jos kiinnostuit tästä postauksesta, tsekkaa myös toinen rantakuntoon liittyvä postaus blogistani tätä linkkiä painamalla.


 Rantakunto. Se sana on todellinen helvetti kaikkien huulilla viimeistään kesän lähestyessä. Se aiheuttaa paniikkia ja stressiä. Minne vain pään kääntää, sieltä kuuluu valittavan naisen puhetta, ettei ole mielestään tarpeeksi edustavassa kunnossa kesää varten. Mitä se edustuskunto sitten oikeasti on? Rantakunnossa olemiseen liitetään tietynlaiset ihanteet, ja varmasti jokainen ihminen tietää, miltä ns. rantakuntoisen ihmisen tulisi lehtien/telkkarin/mallien/uutisten/julkkisten mukaan näyttää. Mun mielestä se on niin väärin luoda noin vääristynyttä mielikuvaa ihmisille, koska nykyään yhä useammin lehtien otsikoista saa lukea, miten jopa alle 10-vuotiaat tytöt laihduttavat. Tytöillä ja naisilla tietty plussaa on kiinteä, timmi kroppa höystettynä ehkä hitusen näkyvillä lihaksilla. Löllyvät ja hölskyvät reidet, maha ja käsivarret ei tuu kuuloonkaan. Tietysti kuumaan rantakuntoon lisätään isot tissit. Ristiriitaista on se, että muuten pitäis olla langanlaiha mutta tissien kuuluis olla järjettömän kokoiset suhteessa muuhun kroppaan. Älytöntä. No entäpä mitä rantakunto tarkoittaa pojilla ja miehillä? Melkeimpä sama juttu kuin naisilla, mutta tietysti todella näkyvät lihakset ja treenattu olemus on suurta plussaa.

Mutta hemmetti sentään, onko oikeasti joku joskus pysähtynyt siellä rannalla arvostelevaan sävyyn, katsonut jotakin ihmistä todella inhoten ja ajatellen "ihan kaamea maha/käsivarret/reidet/perse/tissit"? Mä vähän epäilen, että moni ihminen keskittyy siellä ihan itseensä ja siihen rentoutumiseen ja hyvään fiilikseen. Ja vielä enemmän luulen, että kaikki keskittyvät siihen, miltä itse näyttävät kun makaavat siellä rannalla peitellen omia huonoja puoliaan. Et varmasti ole siis ainoa, joka miettii että näytänköhän nyt yhtään hyvältä. Tietysti jokaiselta rannalta löytyy näitä vastenmielisiä vastarannan kiiskejä, jotka pönkittävät omaa egoaan haukkumalla muita. Heille ei kelpaa mikään, ja he pitävät itseään rannan kunkkuina/kuningattarina. Treenattu kroppa ja nätti naama antaa näiden ihmisten mielestä valtuudet arvostella muita negatiiviseen sävyyn. No kannattaako sellasista välittää? Noh, järkikin sanoo että ei todellakaan. Ole välinpitämätön katseille, ja heitä näille kuumille daameille katse, joka kertoo helvetinmoisella asenteella: "rantakunnossa ne hylkeetkin on" ja jatka auringosta ja ihanasta fiiliksestä nauttimista!


Toinen juttu, mikä kannattaa muistaa aina, on se, että suurimmalla osalla rannalla olijoista on sitä ylimääräistä kropassaan, vain todella harvalla oikeasti on se tavoiteltu rantakunto ja ihanteellinen kroppa. Suurimmalla osalla naisista on selluliittia jaloissa, mahassa, perseessä ja milloin missäkin. Se on ihan luonnollista. Miehillä taas on luonnollista se kaljamaha tai hintelät kädet/jalat joita ne ehkä häpeää. Miksi ihmiset ei hyväksy itseään sellaisena kuin on, ja vain nauti ihanasta kesästä? Selluliitista huolimatta kysymys onkin siitä, miten kantaa itsensä. Jos oot itsevarma sun pienistä selluliiteistä ja virheistä huolimatta, muut varmasti katsoo sun itseluottamusta ihaillen, eikä edes huomaa pieniä virheitä. Mä voin ihan rehellisesti myöntää, että mullakin on selluliittia, ja tulee varmasti aina olemaan. Mitä sitten? Välillä se hävettää ja sitä yrittää peitellä naurettavin tavoin, mutta ei se sieltä mihinkään katoa kokonaan. Parempi on vaan hyväksyä itsensä, ja nauttia elämästä. Elämässä menee paljon energiaa muuhunkin, tärkeämpiin asioihin.

Kenenkään elämälle ei siis ole hyväksi havitella jotain sellaista, mitä ei ole. Mun mielestä ei ole olemassa täydellistä rantakuntoa. Mieltymyksiä on niin paljon erilaisia kuin ihmisiä maapallolla. Lehdet saa väittää jotain ihan muuta, mutta kannattaa olla realistinen, ja uskoa siihen mitä itse näkee ja kokee. Vaikka olisit toisten mielestä maailman parhaassa kunnossa ja täydellinen, ei kaikki ajattele niin. Aina ei voi miellyttää toisia, eikä niin kannatekkaan tehdä. Jos kuitenkin havittelet rantakuntoa ihan itsesi vuoksi, niin go for it. Yritä kaikkes että saavutat sen mitä oikeasti haluat, mutta älä muiden vuoksi. Ja mikä tärkeintä: aloita ajoissa, älä muutamaa kuukautta ennen kesää. Jos et kerkeä, niin elä asian kans ja hommaa se upea kroppa seuraavaa kesää varten. Tietysti myös terveys on tärkeää, ja itsestään kannattaa pitää huolta, oli sitten laiha tai vähän muodokkaampi.


Muistathan kuitenkin sellaisen pienen jutun, että kukaan ihminen tuskin arvostaa sua yhtään sen enempää tai vähempää, vaikka sulla sitä selluliittia ja ylimääräistä kehossas on. Oo onnellinen ja iloinen, se peittoaa kaikki löllyvät paikat mennen tullen.

4 alinta kuvaa we♥it 

6 kommenttia:

 1. totta, ja tytöt ja naiset huomaa itessään vikoja mitä toiset ei välttämättä ees huomaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Helposti monet on liian itsekriittisiä. :D

   Poista
 2. Tää on niin totta. Pikkusisko oli mun luona yötä tossa viikko sitten ja oli surullista kuunnella miten se valitteli lihonneensa ja haikailia joulua kun oli vielä laiha. :( Ja tämä siis syksyllä 10v..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, toi on niin surullista kun jo noin nuoret miettivät ulkonäköään. :d

   Poista
 3. Niin joo, no omastakin mielestä voisin pudottaa pari kiloa, mutta en ota sitä niin pakkomielteisesti ja en mieti sitä muuten kuin olen bikineissä. Ja en väitä nyt että olisin niin itsekriittinen vaan mietiskelen sitä aina välillä :--) Mutta ei se niin paljoa vaivaa. Jotkut ihmiset vaan välillä miettivät sitä. Ja eikä se ole vakavaa jos jotkut sitä miettivät paljonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiin, onhan se sillain et kaikilla on omat mielipiteensä ja omat fiiliksensä! :) Mutta turhista asioista ei just kannata stressata!

   Poista