Jos kaatuisin, pysähtyisitkö auttamaan?


Mulla ei tänään oo yksinkertasesti mitään kuvamateriaalia, ei kuulumisten kertomista, eikä vaate-esittelyä. Haluun vaan puhuu astetta tärkeemmästä asiasta, mikä avas mun silmät oikeesti. Tutut stalkkerit on tästä jo facebookistakin saanu kuulla ja varmaan muualtakin, mutta puidaan asiaa nyt täälläkin, kun sen verran ottaa päähän.


Noniin eli tästä tänään puhutaan. Ei jumalauta millasta touhua oikeesti. Huomasin, et autoilijat kohtelee usein skootterikuskeja aika välinpitämättömästi. Mopot, mopoautot ja kaikki muut perkeleen kakspyöräset tuntuu olevan jonkilainen yleinen vihankohde. Ja kyllä, nyt yleistän ja pahasti, mut lisätään tähän nyt että poikkeuksiakin löytyy. Iteltä vaan alkaa luotto olla aika kateissa, koska mulle tossa maanantaina illalla sattu niin, että auto kiilas mut. Sinne meni se parin tonnin vespa ja tälleen kisojen alla toivoinkin saavani kädet haavoille ja jalat mustelmille.

Ja ihan vaan tilannetta avatakseni, olin siis risteyksessä, jossa mulla oli ihan selkee väistämisvelvollisuus. Pysähdyin siihen niinku aina, ei ollu kymmenes, eikä ees sadas kerta ku jo ajan tosta. Katoin ensin vasemmalle, sen jälkeen oikeelle. Just olin kääntymässä sit oikeelle kotia kohti, ku vielä jotenki tuli fiilis et katompa vielä vasemmalle, ku se tie on mutkanen. No ei mitään, sieltä suoraan kohti ajo viidenkympin alueella joku maasturiäijä reiluu satasta. Vedin äkkii jarrut pohjaan ja onneks tein niin, muuten oisin jääny alle. No irtosora petti alta ja kaaduin maaha. Mut eei, tää kuski ei ees pysähtyny. Niiku ihan oikeesti? Se kyllä näki et kaaduin sen takia. Eikä siinä vielä mitään, makaan maassa niin hetken päästä ohi menee toinen auto, josta kuski vaan tuijottaa mua, mutta ei sekään pysähdy. Kertokaa nyt, onks toi jotenkin hyväksyttävää? Jos näkee et toinen on kaatunu, mutta ei suolet oo tullu pihalle tai ei oo kuollu, niin sillon ei tarvii pysähtyy auttamaan? Vai miten se on?Okeijoo, mun mielestä mulla on aika hyvä syy olla tuohtunu asiaan. Oon saanu joskus liikennevaloista liikkeelle lähtiessäni eessä olevasta autosta tuulilasinpesunesteet naamalle, millon mulle on tööttäilty ilman syytä, millon ohiteltu senttien päästä. En vaa oo koskaan tajunnu asiaa, ennenku nyt ku oli oikeesti tyyliin koko elämä aika hilkulla.

Mikä siinä mättää, että autoilijat vihaa kaikkii noita kakspyöräsiä? Joo, kyllä se varmaan pistää vituttaa ku ajelee jonku saatanan mopojonnen perässä 45 km/h. Mutta en silti tajua. Esimerkiks kaupunkiajo? Sielläki on aivan pakko ohittaa, missä tilanteessa vaan, vaikkei siitä hyötyis mitään. Ei vaan voi ajella semmose hitaan pelin perässä. Ja kun ottaa vielä huomioon sen, että monien skoottereita ja mopoja on viritettykin, mut silti ei oo hyvä. Sit valitetaan että on vaarallista laittaa tommoset lelut kulkemaan kovaa. Jooo, ehkä onkin, mut joskus tuntuu kyllä siltä et koskaan ei oo hyvä. Ihan omakohtasista kokemuksista voin sanoo et joskus oikeesti pelottaa ja joskus vituttaa ajella tuolla autojen seassa, ku harvemmin niiltä löytyy arvostusta ittee kohtaan. Kaikkien on pakko päästä kiitään sillä upouudella mersulla ohi ja sit näytetään niin saatanan ylimielisiltä. Hohhoijjakkaaaaa. Viikonloppunaki ajoin tasa-arvoristeyksestä yhen auton perässä. Katoin kyl et kerkeen ennen yhtä toista autoo, joka oikeelta muhun nähden tuli. Kappas vaan, mun ollessa just ylittämässä tietä, tää auto kiihdytti, tööttäili ja näytti keskisormee, ihan vaan siks että ajoin skootterilla siitä.Onhan mopoilijat osittain ihan itte aiheuttanu moisen käytöksen niitä kohtaan, ja nykyään oletetaan ettei ne osaa liikennesääntöjä. Jooo, ehkä niinkin, mutta välillä vois olla syytä kattoo peiliin. Nykyään esimerkiks mopokortin suorittamiseen tarvitaan ajotunteja ja teoriaa ja kaikkee, et kyllä pitäs jonkinlaista liikenneosaamista sitä kautta tulla. Eiköhän kaikille pitäs antaa mahdollisuus ajella liikenteessä turvallisesti, oli se sitten sen neljääkymppiä kulkeva kymco, tai parisataa heppanen bemari.

Ei sillä, ettei mopoilijoissa vikaa olisi, mutta mua oikeesti surettaa se, miten ala-arvosia tuntuu kakspyöräset olevan liikenteessä. Itte on tullu hölmöiltyä ton vehkeen kans vaikka mitä, mut eka kerta kun tällästä tapahtu musta riippumattomista syistä. En ois koskaan uskonu kokevani tollasta käytöstä, mutta näköjään sekin on mahdollista. Virheitähän toki kaikille sattuu, mut ihan joka juttu ei sen piikkiin mene. Järkee saa käyttää ja välillä ois hyvä keskittyy siihenkin mitä ympärillä tapahtuu, eikä aina vaan itteensä. Ei oo kiva olla varuillaan kokoajan, kyl tää pistää miettimään niin omaa kun muidenkin ajamista.


//Pspspsps. Aiheesta poiketen, bannerimuutoksia. Parempi, huonompi? Mitä mieltä ootte?

14 kommenttia:

 1. ei jumalauta mitä touhua! :o Onneks ei sattunu mitään ton vakavempaa.

  ++toi uus banneri on kiva

  VastaaPoista
 2. huhhuh oikeesti :( mut kiva banneri hehe :) ♥

  VastaaPoista
 3. Huuuui, pahan näkönen toi jalka:o Törkeetä!

  VastaaPoista
 4. Auts toi mustelma :/
  Joo oon kans iha henkilökohtaisesti kokonu tota, ettei mopoilijoita kunnioiteta yhtään. Kaupungissa kerran kun ajelin, ajoin yhden auton takana mikä ajoi jtn 30km/h sitten joku älykääpiö takanani päättää siinä keskikaupungilla ohittaa minut ja tunkee siihen minun ja hitaan autoilijan väliin....
  Ja tulin kerran skootterilla risteykseen. Minulla ei ollut kolmiota, mutta autoilijalla oli, autoilija tulee kauheata vauhtia risteykseen ja melkein kiilaa eteeni, onneksi kuitenkin pysähtyi. Itsekkin jouduin jarrua painamaan kun näytti siltä että tulee sieltä vaikka olikin kolmio.

  Ja hieno banneri! :)

  VastaaPoista
 5. :(( en ole samaa kokenut, mutta huomannut olen kun liikun kaupungilla... autoilijat tarvitsi lisä oppitunnin.

  Plus. hieno banneri, vaikka edellinenkin oli hieno:))

  VastaaPoista
 6. jo on nyt jumalauta jossei se ees pysähtyny sua auttamaan. idiootteja tuolta ratistakin löytyy, ei se vika oo aina kakspyöräsissä. iha oikeesti :D idioottimaista! ja kaiken lisäks se äijä ei varmaan edes tajunnu että sun henki olis voinu riippuu siitä? tai se autoilija.. huhhuh. tommosten perää pitäis vaa näyttää keskarii tai ottaa rekkari ylös ;)

  ja ihana banneri (: !

  VastaaPoista
 7. Herranjumala ihmisiä oikeesti, voisivat ajatella vähän ees :D Mut onneks ei pahempaa sattunu. :)

  VastaaPoista
 8. Ei ihan pikkunen mustelma, mut niinhä se on...Aikuset valittaa kuinka vitun hiljaa ne mopopilijat ajaa. Ei oo tommonen sattunu itelleen, mut jos esimerkiks just niiden lapsille tapahtuis jotain tommosta, neki vois vähän oppia. Ois se autoilija voinu tulla auttamaan ja se toinen...huhhuh mitä touhua tääki.

  Onneks ei pahemmin käyny ja hieno banneri

  VastaaPoista
 9. aijjai. kipiännäkönen toi sun mustelma. :c
  mutta toi on kyllä ihan totta..
  otetaan vaikka esimerkiksi tää kun ne kaksi nuorta ajoi mautolla ambulanssin alle ( tunsin kuskin hyvin .. ) niin valitettiin kuinka vaarallisia mautot ovat jne. hmm. ihan varmasti normiautollekin olisi käynyt suht samalla tavalla, kun ambulanssi tulee 130 km/h päälle. ja millä me nuoret sitten mentäisiin paikasta toiseen, jos ei olisi mopoja/skoottereita, mautoja, jne. ? kysympä vain .. ei mun vanhemmat ainakaan mua ehdi kuskata, ja varsinkin tälleen kun maalla asun, niin vähän pidempi matka paikasta toiseen..

  haha. lopetan paasaamisen tähän. c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan pienelle henkilöautollekkin olisi pahasti käynyt, sitä en kiellä mutta pakko nyt pitkän ajan jälkeenki kommentoida vielä, että jokatapauksessa mauto on tavallista autoa heikompi. Valitettavan paljon mautoilla ajetaan völinpitämättömästi, sehän ei ole auto mutta onnettomuudessa pahemmin taitaa kuitenkin käydä kevyemmälle osapuolelle....

   Poista
 10. sattu varmasti;( mut vähänkö ihana banneri:)<3

  http://sweetttdreams.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 11. kiva banneri! ja jotenki ehkä syksysempi :)

  VastaaPoista
 12. ui. ois kyllä noilta autoilijoilta reilua edes pysähtyä kattomaan mitä on tapahtunu. paranemisia sun jaloille ja käsille ja toivottavasti se ei siellä kisoissa haittaa pahemmin. ;) mutta ei sitä tarvi edes olla liikenteessä, et saa melkein samanlaisia mustelmia. nimim. levoton nukkuja ;D

  ++++ hieno banneri, i like !

  VastaaPoista