Miten muokkaan kuvani?

Multa on jo aikoja aikoja sitten pyydetty, että tekisin postauksen jossa esittelen yksityiskohtasesti miten muokkaan yleensä kuvani. Pientä esimakua saatto tästä saada jo "kuvaaminen ja kuvien muokkaus" postauksessa, jossa kerroin muutamia peruskikkoja. Nyt päätin kuitenkin toteuttaa tän postauksen kunnolla ja näyttää ihan vaihe vaiheelta, mitä lähestulkoon jokaiselle kuvalleni teen. Tyyli on oma, ja toivonkin että te otatte tästä ideoita itellenne, ettekä kopioi suoraan mun muokkaustyyliä, haha. Pitkä ja sekava postaus tästähän on tulossa, mutta jos muokkausjutut ei kiinnosta, tän postauksen voi suosiolla skipata!

Kommenttia saa toki laittaa ja suotavaa olisikin! Pituudesta on kuitenkin turha moittia, en oikeen olis voinu tiivistää yhtään enempää, sorry...


before 1 4 6 5 8 7

Tällästä matskua mulla on ennen ja jälkeen kuvina! Laitoin vaan muutaman esimerkin ennenku lähetään kunnon muokkaukseen!
photofiltrellä muokkaaminen photofiltre 1 vaihe

Hommahan alkaa mulla kaikessa yksinkertasuudessaan photofiltrellä, jossa muokkaan kuvieni koon ja teen rajauksen. Oon ympyröiny tähän sen, miten homma toimii. Kaikkien mun kuvien leveys on aina 770 ja kun vaan muokkaan kohdan "Width" niin ohjelma muuttaa automaattisesti myös kohdan "height" jotta mittasuhteet säilyy. Sitten vaan ok ja valmista on! Helppo homma siis!
 photoshopilla muokkaaminen photoshop vaihe 2

Seuraava muokkausvaiheeni viekin kuvan sit photoshopin käsittelyyn! Tiiän kyllä, että photoshopilla sais aikaan vaikka mitä hienoja juttuja, mut mä en oo tällä päätäni vielä vaivannut. Nyt on onneks koulussa menossa kuvankäsittelykurssi, jossa toivonmukaan tän photarin salat aukee enemmän mullekin! Ite siis photoshopilla hoidan kirkkauden ja kontrastin pohjasäädön, tällä ohjelmalla saa niin kivaa jälkeä aikaan! Eli ylhäältä vaan auki "layers -> New Adjustment layer -> Levels & Brightness/ Contrast". Näitten säätämiseen mulla ei sen kummempaa kaavaa ole, muokkailen sen verran mikä näyttää hyvältä.
  picmonkey vaihe 3 picmonkey

Kolmas vaihe koskeekin Picmonkeyn käyttöö, jolla teen varmaan eniten säätöjä kuviini. Oon ympyröiny tästä mallikuvasta kohdat joita käytän muokkauksessa ja oon numeroinu ne siihen järjestykseen jossa yleensä toimin. Yleensä terävyyteen laitan luvun 1-3. Clarity toimintoo säädän n. 8-10 %. Tän jälkeen muuttelenkin kontrasteja, valoja ja varjoja vielä jonkinverran, jossei ne oo menny ihan kohilleen photoshopissa. Kolmantena säädänkin värejä. Useimmiten lämmitän sävyjä jonkinverran, jotta kasvot näyttää luonnollisemmilta. Varsinkin tälleen talvella hämärässä kuvatessa naamakin on ihan valkonen, haha. Joten lämmittämällä sävyjä ja lisäämällä värikylläsyyttä asia paranee huomattavasti. Ja heti näyttää kivemmalta!
 vaihe 4 picmonkey

Muokkaan picmonkeyllä tän jälkeen myös aina kohtaa "Cross Process". Tää toiminto on ollu mulla käytössä niin kauan ku oon Picmonkeytä käyttäny. Ensin laitan kohtaa "Green" noin 88 prosenttiin. Sit muutan "Blue" kohtaa about 96 prosenttiin. Nää luvut ei kuitenkaan oo ihan tarkkoja, vaan riippuu iha miten siihen kuvaan sopii mikäkin. Muuta en pahemmin Picmonkeyllä tee, mutta saishan sillä vaikka mitä aikaan.
 be funky vaihe 5 be funky

Viimenen vaihe mun muokkauksessa onkin Befunky, jossa käytän vaan paria erikoistehostetta. Tää on mun kuvanmuokkauksen "tavaramerkki" ja lisään tän muokkauksen jokaiseen kuvaan. Kyse on siis toiminnosta "Vintage Colors 1" jonka oon ympyröinykkin. Tää on musta ihana, sopii millaseen kuvaan tahansa ja onkin ihan mun lemppari muokkausjuttu. Säätelen tätäkin ihan silmämääräsesti miten mihinkäkin kuvaan sopii. Joskus käytän tätä enemmän, joskus vähemmän. Satunnaisesti käytän myös muita Be Funkyn efektejä, tuolla on paljon kivoja!
 Collage2
Ja tässä onkin nyt näkyvissä lopputulos! Alemman kuvan oon muokannu just noilla vaiheilla ja noilla tavoilla, mitkä teillekin paljastin! Ylemmälle kuvalle en oo tehny mitään. Ite tykkään muokkailla kuvia aika paljon, kuitenkin niin että ne näyttää luonnollisilta. Varsinkin näin talviaikaan on tosi vaikee saada kerrasta hyviä kuvia ja säätöjen kans joutuu kikkaileen et ne miellyttää silmää. Ja vaikka kuinka yrittäs laittaa hyvät asetukset jo etukäteen niin ei ne kuvat silti onnistu pikkuveljen ottamina kovin hyvin. Mut eipä siinä mitään, saapahan paljon ainaki muokata. Jokaisella on oma tyylinsä muokkailla ja mä tykkään paljon käsitellä kuvia, se on parasta! Jonkun mielestä saatan muokata kuvia liikaa, mut tää on vaan mun oma tyyli, ei oikee eikä väärä.

teksti 2 kuvien korjailu ohje Collage11

Eli aattelin tän lisäks vielä näyttää yhen muokkausjutun, jota tulee käytettyä aika paljon. Sanon tätä kuvien korjailuks. Tän teen aina photofiltrellä, mutta toimii kyllä muissakin ohjelmissa. Eli kuten tästä alemmasta kuvasta näätte, vasemman puoleisessa kuvassa näkyy pöydän reuna ja oikeessa yläkulmassa jotain harmaata. Viereisessä kuvassa oon poistanu nää, jotta kuva näyttää siistimmältä.

Kaikessa yksinkertasuudessaan homma toimii niin, että valitsen tuolta oikeesta sivusta ympyröidyn "leimasimen" ja muutan sen kokoa. Sit valitsen jostakin kohtaa kuvaa ton puhtaan valkosen (vasen yläreuna) ja kun painan pöydän kulmaa, se muuttuu valkoseks, niinku huomaatte. Sit vaan käyn tolla leimasimella läpi kaikki kohdat joita pitää korjailla. Aattelin et tää on tärkee näyttää, koska tosi monesti kikkailen tällä tavalla nää valkotaustaset kuvat. Ne ei siis oo valmiiks niin valkosia kun vois luulla. Tää oli hirveen vaikee selittää, mut kuva havainnollistaa onneks!

Nyt lähenkin nauttiin viikonlopusta! Sanokaa jos jotain jäi epäselväks niin autan parhaani mukaan. ♥
 

16 kommenttia:

 1. Kiva ja tämmönen hyvin inspiroiva postaus!

  VastaaPoista
 2. kiva postaus! miten jaksat muokata yhtä kuvaa monella ohjelmalla, noi kaikki vaiheet sais varmasti hoidettuu yhdellä tai kahdellakin :D mutta tapansa kullakin. onko toi photoshopin versio ilmanen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoos! :) En ees tiiä, siitä on vaan tullu rutiini... Ja kun ihan kaikkia "toimintoja" ei löydy kaikista ohjelmista, haha. Tällä on menty ja mennään varmaan jatkossa. x) Ja ei oo ilmanen, valitettavasti. :<

   Poista
  2. no voi harmi! mä oon vähän aikaa jo etsiskellyt parempaa kuvanmuokkausohjelmaa nykysen tilalle ja photoshoppiin oon kuviskerholla kiintynyt, mutta ne tahtoo olla niin pirun kalliita! oon jostain kuullut että olis jokin ilmaisversiokin siitä ..

   Poista
  3. Jooo, ymmärrän... Tuntuu olevan vaikeeta löytää mitään ilmasta. :d mut on photoshopista tosiaan ainaki kuukauden ilmanen kokeiluversio, kannattaa ladata se! :)

   Poista
 3. tää oli tosi hyödyllinen ja selkeesti tehty postaus, kiitos :)! pakko kokeilla itekkin tota be funkya, toi vaikuttaa tosi kivalta :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, kiitos tosi paljon! ♥ :)

   Poista
 4. Ihana postaus!

  http://emmunjahemminblogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. sullahan on maksettu photoshop ja be funky? koska ainakaan ite en voi tehdä samoja juttuja photoshopin sillä ilmaisversiolla enkä befunkyssä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Be funkysta en oo kyl maksanu mitään missään vaiheessa. :o En ees tienny et siitäki pitää maksaa et saa kaiken käyttöön... outo juttu... Ja photoshop on mulla joo maksullinen. :d

   Poista
 6. Hei, tosi kiva postaus! Oikeesti oot niin hyvä kuvaamaan, henk. koht. lempparikuvia 2 & 3! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon! :) ♥ Toi kolmas kuva on kyl onnistunu vaik ite sanonki!

   Poista