My haircare

Helouu! Alkuun haluun sanoo ison kiitoksen kaikille jotka mua tsemppas ja anto vinkkejä viime postauksessa. Vastaan ajatuksen kanssa jokaiseen kommenttiin kun ehdin! ♥

Nyt kuitenkin tähän postaukseen! Sain vihdoin aikaseks tehä tän kauan suunnitteilla olleen hiustenhoitopostauksen. Tässä postauksessa paneudutaan mun hiutenhoitoon ja laittoon, eniten käyttämiini hiustenhoitotuotteisiin ja vinkkeihin, mitkä on toiminu mun hiusten suhteen! Tekstiä tulee oleen paljon, joten iso kiitos kaikilla lukeneille! Jos jää kaiken kerrotun jälkeen vielä kysyttävää tai haluutte suositella omia hyviks havaimianne tuotteita, heittäkää kommenttia alas!


048
Tässä kuvassa tiivistyy aikalailla kaikki käyttämäni tuotteet hiustenhoidossa. En sen enempää alkanu kuvaileen hiusharjoja ja ponnareita, sekä hiuslakkaa, ne on niin perus kun voi olla. Muuten kaikki mulla käytössä olevat jutut pitäs löytyy tästä kuvasta ja vielä myöhemmin koko postauksesta!

Ihan alkuun voisin mainita, et mun hiukset on aina ollu tosi hitaat kasvaan. Oon kasvattanu näitä tuloksetta kuus vuotta ja nää ei koskaan oo ollu erityisen pitkät. Kaikki hiusten muutaman kuukauden välein leikkaamisesta leikkaamattomuuteen, värjäämättömyyteen ja lämpökäsittelyn lopetukseen on kokeiltu, mutta mikään ei oo toiminu. Nyt kuitenkin vuoden sisään oon huomannu yllättävän muutoksen sen suhteen, että vihdoin mun tukka on alkanu kasvaa. Tällä hetkellä se on pisimmillään mitä se on koskaan ollu ja mun tavotepituudesta puuttuu enää reilut kymmenen senttiä! Tän yllättävän ja ilahduttavan hiustenkasvun seurauksena sain idean kertoo mun hiustenhoidosta ja tuotteista teillekin, oli niistä sitten apua tai ei!

hiusten laitto & lämpökasittely
034
Remingtonin suoristusrauta on hyväks havaittu ja toimiva vekotin, joka on mulla ollu nyt käytössä melkein kolme vuotta. En oo huomannu mitään vikaa tai muuta tässä vuosien saatossa, ainoastaan levyjä voisin putsata useemmin. Tietääkseni tällä raudalla ei ollu ees hintaa paljoo, mutta lämpötilaa saa säädettyä 120 asteesta ylöspäin aina 220 asteeseen. Ite käytän yleensä 160 astetta suoristaessa, kihartaessa 170.

Hiustenkuivaajan unohdin tästä kokonaan sen vähäisen käytön takia, mutta se on samaa Remingtonin sarjaa kun toi suoristurautakin. Tosi harvoin mä föönaan mun hiuksia, vaan yleensä annan niitten kuivua luonnollisesti. Sillon joskus kun mä kuivaimeen kosken, oon todennu kyseisen kuivaimen olevan tosi hyvä just ihan normaaliin hiustenkuivaamiseen. Siinä on monia erilaisia vaihtopäitä ja kuivaimesta saa säädeltyä kuumaa tai kylmää ilmaa. 

Lämpösuoja: Tietysti aina hiuksia kuivatessa tai muuten lämpökäsitellessä, käytössä on lämpösuoja. En oo muita lämpösuojia ees koskaan kokeillukkaan, vaan samalla Osiksen aineella on menty ja hyvin on toiminu. Kyseisellä tuotteella on mun mielestä tosi hyvä hinta-laatusuhde ja aine kuivuu nopeesti hiuksiin!

Vinkki: Vältä lämpökäsittelyä! Mä ite suoristan/ kiharran hiukset ainoastaan joihinkin juhliin, baariin tai muihin spessujuttuihin mennessä. En koskaan laita hiuksia esimerkiks kouluun mitenkään, vaan koitan pitää lämpökäsittelyn ihan minimissä hiusten hyvinvoinnin takia. Mun yleisin kampaus kouluun onkin, että illalla teen yhen letin hiuksiin ja aamulla avaan sen ja harjaan kiharat auki. Tosi basic ja helppo tapa saada tukka kuosiin.

hiusten hoito

041
Shampoo ja hoitoaine: Mulla ei oo yleensä ollu mitään vakioshampoota, vaan oon aina ostanu sen hetkisen mielen mukaan joitain kokeiluihin. Tiiän myös että kampaamoista sais varmasti sata kertaa parempaa tavaraa kun marketeista, mutta näillä on menty. Viime aikoina käytössä onkin ollu Garnierin värjätyille hiuksille tarkotettu shampoo ja hoitoaine ja oon tykänny! Vastoin yleistä käytöntööni oonkin käyttäny tätä nyt jo useemman pullon verran! Tuoksu on molemmissa tosi hyvä ja tosta shampoosta jää hiukset jotenkin ihanan silkkisiks ja helposti harjattaviks!

Kai voisin tähän samaan kertoo osasyyn siihen miks en oo niin kiinnostunu siitä onko tuotteet kampaamoista vai marketeista. Mä meinaan talvisin pesen mun hiukset vaan kerran viikossa, kun ei ne pääse pahemmin hikoomaan tai mitään. Tiiän että osa teistä nyt kauhistelee tätä, mut pienestä asti mulla on ollu pitkä pesuväli hiusten kanssa, joten ne ei helposti rasvotukkaan tai mitään. Tähän tietysti vaikuttaa myös se, etten mä käytä hiuslakkoja tai muitakaan kun tosi harvoin. 

Kesäsin hiukset tulee pestyä vähän useemmin esim treenien takia, mut pyrin sillonkin peseen ne vaan kerran pari viikossa shampoolla. Näin pysyy hiuksetkin pitkään punasina ilman ongelmia ja jatkuvaa värjäyskierrettä! 

Vinkki! Harvenna pesuväliä! Kuten aiemmin mainitsin, tää on toiminu mulla ainakin tosi hyvin. Suosittelenkin pesuvälin harventamista erityisesti sellasille jotka värjää tukkaansa punasella tai jollain muulla helposti haalistuvalla värillä, jonka kans tuntuu siltä että jatkuvasti saa läträtä väripurkin kanssa.


013
Hiusöljy: Tää on suoraan sanottuna vastaus mun kaikkiin rukouksiin! En ees tajunu kuinka hyvä hiusöljy on hiusten hyvinvoinnin kannalta, ennenkun viime keväänä sellasen vihdoin hankin. Tää ei lompakkoo paljoo kaheksaa euroo enempää rokottanu ja kyseinen Lorealin hiusöljy on vielä tarkotettu nimenomaan värjätyille hiuksille. 

Käytän tätä usein suihkusta tultuani kosteiden hiusten latvoihin ihan reippaasti. Myös monesti viimeisten kampauken ja pörröttävät latvat tän öljyn avulla, eikä mulla ainakaan oo koskaan tullu ongelmaa että hiukset näyttäis rasvasilta ja likasilta. 

Vinkki: Tehohoito! Toisinaan kannattaa laittaa hiusöljyä myös reippaasti koko hiusten pituuteen ennen suihkuun menoa. Sit vaan antaa vaikuttaa puolesta tunnista tuntiin ja pesee hiukset normaalisti. Öljy hoitaa tosi hyvin hiuksia myös tollain runsaamalla kädellä laitettuna ja mulla ainakin on tuloksena ollu ihanan sileet hiukset!

värjäys ja värin ylläpito

026
Käyttämäni hiusväri: Ensimmäisen kerran punaseks värjätessäni värjäsin kampaajalla, sillä hiuksiin piti tehä kevyt värinpoisto, eikä samanlaista tulosta ois saanu kotona. Siitä alkaen oon kuitenkin värjänny mun hiukset joka kerta tällä Loreal Ferian punasella sävyllä 666. Tää väri pysyy hiuksissa tosi kauan, antaa intensiivisen punasen värin ja kiillon, sekä plussana pakkauksen sisällä tulee tosi riittosa hoitoaine moneks käyttökerraks! Oon tykänny tosi paljon. 

Hiukset värjään yleensä noin kahen kuukauden välein lähinnä juurikasvun takia. Kahessa kuukaudessa myös hiukset alkaa oleen enemmänkin punaruskeet kun punaset, mutta sekin on ihan mielipidekysymys mistä tykkää. Kesällä mä en värjänny yli kolmeen kuukauteen, mut muina vuodenaikoina värjäysväli on ton kahen kuukauden verran, koska tykkään ihan kunnon intensiivisestä punasesta enemmän kun punaruskeesta.

047
Colormask: Mulla on ollu käytössä tää Biozellin punasille hiuksille tarkotettu colormask siitä asti kun punaseks tukan värjäsin, enkä oo kyllä katunu! Päädyin tähän kampaamocolormaskien sijaan edullisen hinnan takia (8,50 e) ja sen takia että tätä on helposti saatavilla. Oon tykänny tästä tosi paljon ja mulla tää kestää useen kuukauden verran, kun laitan sitä kerran viikossa pesun yhteydessä hiuksiin. Oonkin huomannu et tää ylläpitää hiusten punasuutta tosi hyvin, eikä tukkaa tarvi värjätä ollenkaan niin usein kun ilman tätä tarvis. Tää onkin mun ehdoton must- tuote punasen tukan kanssa. Punaset hiukset toimii muutenkin mulla tosi hyvin just sen harvan pesuvälin takia, kun ei tarvii olla kokoajan värjäilemässä.

Laitan tätä siis joka kerta pestessäni hiukset, mutta mä pesenkin tukan niin harvoin, hehe. Tää toimii yhtä hyvin myös vaikka joka toisen pesukerran yhteydessä, niin yks tuubi riittää pidempään.

Vinkki: Käytä colormaskia! Suosittelen colormaskia kaikille hiuksiaan värjääville, sillä sen avulla väri pysyy kiiltävänä ja kirkkaanpana pidempään, eikä hiuksia tarvii värjäillä ihan niin usein!

Ja loppuun, mitä tykkäsitte postauksesta?

9 kommenttia:

 1. Hei miten sä levität ton colormaskin? Oon siis itekin aatellut sitä, kun pitäis tumma tukka saada takas tummaks, se nimittäin haalistu tässä syksyn aikana ihan täysin :-D levittyykö toi samalla lailla kun shampoo vai pitääks se jotenkin muuten levittää tukkkaan? Ja laitatko ihan koko päähän vai vaan johonkin tiettyihin kohtiin? :-) jos toi oikeesti toimii niin oon niiiiin ilonen, ei tarvii olla enää koko ajan värjäilemässä!

  http://dropofluxury.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo mä pihinä ihmisenä pyrin vähän säännösteleen sitä, enkä koe tarvetta levittää koko päähän, hehe. Mä laitan yleensä sitä sellasiin kohtiin missä haluun värin pysyvän kirkkaana ja kiiltävänä! Eniten levitän sitä siis ihan kunnolla latvoihin ja sit puolet vähemmän hiisten keskipituuteen. Tyveen en laita oikeestaan koskaan! :-)

   Toi levittyy kyl hyvin, mut ei läheskää samallailla kun shampoo, koska toi ei vaahtoo, eikä oo ihan yhtä sellasta "vetistä" koostumukseltaan. Et tota pitää laittaa vähän runsaammin et se auttaa! Mut mulla tosta on ollu ainakin tosi paljon hyötyä sen kannalta et ei tarvii värjää niin usein! Toivottavasti toimii sullakin ja tästä oli apua. :-)

   Poista
  2. okei no taidanpa kokeilla! :-) tyvee oon kans miettiny että mitähän käy jos tota iskee juurikasvuun mutta en kyllä taida uskaltaa :-D

   Poista
 2. Tosi kiva postaus :)

  elamanikuvina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. hurjan kiva postaus! eikä ollu ollenkaa liikaa tekstiä, just sopivasti mun makuun :)! ja sain vielä hyviä vinkkejä hiustenhoidosta, kiitti paljon! ps. sun postaukset on aina niin täydellisiä :o<3 jaja kivaa syksyä sulle ja sun läheisille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti paljon ihanasta kommentista, tää sai mut hymyileen! ♥ Ihanaa että jaksoit lukee loppuun ja sulle tekstimäärä oli vielä sopiva! Vähän pelkäsin ettei kaikkia kiinnosta näin pitkä teksti, mut oli vaan paljon asiaa, haha. :-D Ja kiva että sait vinkkejä hiustenlaittoon ja tästä oli sulle apua! Ihanaa syksyä sinnekin! ♥ :-)

   Poista
 4. kannattaa tarkistaa onko tossa sun käyttämässä shampoossa silikoonia. yleensä (tai ainekin ennen) noissa garniereissa oli ja se on se mikä tekee hiuksista sileen tuntuset mutta ei oo ollenkaan hyväks hiuksille. tuli vaan mieleen kun näin ton kuvan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti hei kommentista ja vinkistä! Oonkin kuullu tosta joskus aikasemmin, mut en oo sen enempää kiinnittäny huomioo. Kannattaakin tosiaan tarkistaa asia. :-)

   Poista