Vinkit ja niksit kirppistelyyn!

Multa on tosi usein kyselty esimerkiks millä kirppareilla käyn ja myynkö ite vaatteita kirppiksillä. Aihe tuntuu kiinnostavan tietyllä tapaa monia, ja sainkin idean tehä tästä jutusta ihan oman postauksensa! 

Oon huomannu, että osa ihmisistä suhtautuu kirppiksiin ja muuhun "tosi jees" -asenteella, mut aina mahtuu mukaan niitä, joita ällöttää käytetyt vaatteet ja ylipäätään kirppikset. Siks toivoisinkin, että edes osa ihmisistä, joilla on ennakkoluuloja kirppiksiä kohtaan, kävis joskus hyvällä kirpparilla kattomassa sen menoa ja meininkiä, koska se voi todellakin yllättää.

En väitä, etteikö mukaan mahtuis ällöttäviä, likaisia ja haisevia rytkyjä, mutta voin luvata, että hyvissä paikoissa niitä on oikeesti tosi vähän. Kaiken tavallisen ja muutaman huonokuntosen vaatteen keskeltä löytyy todellisia helmiä ja tosi siistejä juttuja, jos jaksaa vaan vähän ettiä. Siks oonkin koonnu tohon alapuolelle muutamia helppoja kirppisvinkkejä, joiden avulla pääsee sellanenkin henkilö alkuun, joka ei kauheesti oo ennen kirppiksillä kierrelly.

Uusi kansio (2)
Kysele tutuilta ja aloita helposta. Mene suositulle ja keskikokoiselle kirpparille, josta olet kuullut hyvää. Liian isoa kirppistä ei jaksa kiertää, ja liian pieni on nopeasti tsekattu. Vaihtoehtona on tietysti myös tsekata monta kirppistä peräkkäin!

Kun kiertelet, älä käännä jokaikistä vaatekappaletta tarkkaan ympäri. Näin tehdessäsi kyllästyt nopeasti jos mitään ei löydy, ja loppuliikkeestä saattaa jäädä jotain huomaamatta. Tutki kyllä tarkkaan, mutta vain huomiota herättävät vaatteet ja esineet. 

Pidä järki päässä kirppistellessäkin! Älä osta mitään vain siksi että se on niin halpa. Sitä helposti sokaistuu nähdessään euron tai parin hintalapun. Itse aloittaessani kirppiksillä käynnin, ostin vaatteita suuret määrät vain niiden hinnan takia, enkä kaikkia edes käyttänyt koskaan. Tällä menetelmällä nurkkiin kertyy helposti turhia vaatteita ja tavaroita.

Anna erilaisellekin tilaisuus. Jos bongaat vaatteen, josta pidät, muttet ole kuitenkaan varma onko se tyyliäsi, osta se! Kirppis on mitä parhain paikka bongata uusia ja erilaisia vaatteita, joita ei kaupasta normaalihintaisena tulisi ostettua. Kun sen kirppikseltä saa halvemmalla ja uskaltautuu kokeilemaan, saattaa siitä itseä epäilyttävästä vaatteesta tulla suosikki. Mulle kävi näin vuosi sitten pitkän bikermallisen nahkaliivin kanssa. Ostin sen femmalla kirpparilta, vaikken tiennyt tykkäänkö siitä. En kuitenkaan joutunut katumaan, vaan se on ollut siitä asti paljon käytössä.

045_1
Ajattele hintaa! Vaikka löytäisit todella kivan paidan, kannattaa sen kunto tutkia tarkkaan ja miettiä, onko esimerkiksi viisi euroa liikaa trikoopaidasta, joka ei ole lähes käyttämätön? Tämänkin oppii vain kokemuksen kautta, mutta sopiva hinta kirppisvaatteelle on oikeasti alhainen! Jos H&M:stä alunperin ostettu neuletakki maksaa kirpparilla 6 euroa, pidän sitä kalliina. Ei kannata sokaistua hinnasta, joka tuntuu edullisemmalta kuin kaupasta ostettu, mutta on kirppishintaluokassa kallis.

Edelliseen liittyen merkkivaatteet ovat tietenkin asia erikseen, niistä voi maksaa jo enemmän. Itselläni on kuitenkin tietty periaate, etten maksa isoja summia edes todella kivoista vaatteista, sillä se ei sovi kirppisten tyyliin. Löysin syksyllä valkoisen ihanan pitsimekon viidellätoista eurolla. En kuitenkaan ostanut sitä, koska kirppisvaatteeksi se oli aivan liian hintava. Onneksi niin, koska löysin muutaman kuukauden myöhemmin lähes vastaavan, mutta kuudella eurolla. Joskus hyvää kannattaa odottaa!

Mikä on liian hyvää ollakseen totta? Kirpparivaatteiden kanssa kannattaa kaikesta huolimatta olla kuitenkin tarkkana. Jos jokin vaate tai laukku tuntuu uskomattoman halvalta kuntoonsa nähden, siinä on yleensä jotakin vikaa. Siinä vaiheessa kannattaa tuote tutkia tarkkaan mahdollisten tahrojen, reikien tai rikkinäisten vetoketjujen varalta. Niitä ei välttämättä huomaa heti, mutta todella alhainen hinta saattaa johtua jostakin näistä. Itse ostin nätin ruutupaidan kesällä eurolla, mutta kotona huomasin hihansuussa reijän. Hinta ei paljon lompakkoa rokottanut, mutta kuka haluaa rikkinäisen vaatteen ostaa, ellei tarkoituksena ole itse korjata sitä? 

Uusi kansio (2)1
Ylläty! Pakko kuitenkin lisätä edelliseen, että onneksi aina huonot epäilykset eivät pidä paikkaansa. Vain kuukausi sitten löysin sifonkisen leopardikuvioidun paidan, joka oli alunperin Hennesiltä. Viidenkymmenen sentin hinta sai mut epäilemään sen kuntoa, mutta paidassa ei ollut tahran tahraa, eikä edes nappeja puuttunut. Joskus näinkin!

Kokeile uutta! Jos kirppikset on jo tuttua kauraa, kannattaa joskus mennä kirpparille, jossa sinä tai kaverisi ette koskaan ole käyneet! Kirpparit, jotka eivät esimerkiksi ole nuorten suuressa suosiossa, saaattavat pitää sisällään monia mukavia yllätyksiä. Näin pääset penkomaan kivoja vaatteita, kun samantyylisten ja kokoisten vaatteiden ostajia ei ole koko paikka pullollaan!

Valitse aika! Kirppiksillä voi toki käydä koska tahansa, mutta monilla kirppiksillä on yhteinen pöytien vaihtopäivä, joka tarkoittaa sitä, että uudet myyjät asettavat tuotteensa esille kaikki samana päivänä. Kannattaa ottaa asiasta etukäteen selvää, ja pyyhältää paikalle heti uusien esille asettajien saatua kaikki paikoilleen. Silloin saa kirjaimellisesti parhaat päältä!

Mitä aiemmin sen parempi! Jos menet esimerkiksi vain yhden päivän kestävälle tapahtumakirppikselle, kannattaa paikalle saapua heti kirppiksen auettua.

Anna mahdollisuus muokkaamiselle! Esimerkiksi leviksen farkkusortsit  ovat olleet jo muutaman vuoden kuuminta huutoa, mutta monesti nettikaupoissa ne maksaa helposti yli kolmekymppiä. Vaikket oliskaan mikään ompelijatyyppi, joitain muokkauksia on helppo tehdä ite! Paitoja voi leikellä crop-topeiksi, suurentaa kaula-aukkoja ja hihansuita, leikata farkuista sortsit, jne. Mun viime kesänä ostetut leviksen sortsit tuli kustantaan huikeet 4,5 euroa, kun ostin leviksen farkut kolmella eurolla ja hain puolellatoista eurolla kloriittia, jolla vaalensin ne. Lopuks tein raastinraudalla ja saksilla reikiä. So simple!

Varaa mukaan käteistä! Monilla kirppiksillä käy nykyään kortti maksuvälineenä, mutta ei kaikilla! Kannattaa siis aina varata käteistä mukaan siltä varalta, että jotain kivaa löytyy!

14740356074_c5cdaed650_o


Loppuun listaan vielä hyväks toteamiani kirppareita, kun niitä usein kysellään. Hämeenlinnassa mun suosikki on Hermansin kirppari Kaurialassa, jossa mullakin on usein ollu pöytä. Tykkään myös Kantolan suurkirppiksestä kokonsa takia, sekä Kantolan kammarista. Myös Rautatieaseman kirppis on tosi jees, siellä on paljon kaikkea vanhaa ja vintagehenkistä, niin vaatteita kuin tavaroitakin! Yks lemppareista on myös pienehkö Kirppulinna ihan keskustassa. Siellä on yleensä aika kovat hinnat, mutta mukavankokonen, tosi siisti ja viihtyisä, jossa tulee usein poikettua keskustassa käydessä! Eniten vaatteita löydän Hermansilta, mutta annan aina muillekin kirppiksille mahdollisuuden ja tykkään käydä uusissakin paikoissa.

Tampereella oon myös muutaman kerran kirppistelly. Ehdottomat lempparit on Radiokirppis ja Bonus-kirppis. Molemmista lähtee aina kauheet kasat vaatteita mukaan, haha!

2014-04-271  
Toivottavasti nää vinkit innosti edes jonkun ennakkoluuloisen tai muuten vaan vähemmän kirppistelleen kokeileen! Musta kirppistely on tosi kivaa, ja siinä on ihan oma fiiliksensä verrattuna vaatekaupoilla pyörimiseen. Kirppareilla on itseasiassa mukavempaa, koskaan ei tiedä mitä tarttuu mukaan.

Mitä tykkäsitte postauksesta, oliko tästä teille mitään hyötyä? 

14 kommenttia:

 1. tästä oli paljonkin hyötyä :) Mä tykkään kierrellä kirppiksillä tosi paljon, joskus tuntuu että sieltä löytää enemmän kivoja vaatteita kuin normaaleista vaatekaupoista! Me ollaan kesällä menossa tampereelle viikoksi, joten kiva kun vinkkasit radiokirppiksen ja bonus-kirppiksen. Pitääpä tsekata missä noi sijaitsee ja käydä samalla reissulla kurkkaamassa niiden tarjonta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon kommentista ja mielipiteestä! Huippua jos tästä postauksesta oli apua. :-) Suosittelen ehdottomasti! Mullakaan ei pahemmin Tampereen kirppiksistä oo kokemusta kun oon vaan pari kertaa käyny, mut noi kaks mestaa jäi mieleen hyvällä tavalla! Käy ihmeessä kurkkaamassa, saatpahan viikon ajalle tekemistä! ;-)

   Poista
 2. Ite oon kans tosi kova kiertää kirppiksiä ja yleensä ostankin kaikki vaatteeni sieltä (opiskelijan budjetilla ei kauheesti uusia vaatteita osteta) :-) kirppareilla on parasta just tuo, että koskaan ei tiedä mitä löytää ja on mahollisuus kokeilla vähän rohkeempiakin vaatteita ilman, että lompakko itkis koko loppu kuukautta :-D tosi hyvä postaus, paljon hyödyllisiä vinkkejä ! 👍

  http://switchblade-babe.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista, kiva että tulit jakaan oman mielipiteeskin asiasta. :-) Musta on kiva huomata että löytyy muitakin jotka fanittaa kirppareita ja tykkää kierrellä niitä. Oon vähän samassa tilanteessa kun sä, vaatteita tekee mieli ostella mutta rahaa ei aina kauheesti ole. Kirppikseltä voi kuitenkin ostaa hyvillämielin parin euron vaatteita kun tekee mieli saada jotain uutta. ;-) ♥

   Poista
 3. tää oli kyllä tosi hyödyllinen, sain tästä tosi paljon vinkkejä! Ja kirppikseltä saattaa vieläpä löytää kauan etsimää tuotetta, mitä ei välttämättä kaupoista enään saa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla positiivista palautetta! :-) oot ihan oikeessa, siks kirppareilla onkin ihana pyöriä ja tutkia!

   Poista
 4. Yleensä kun kirppiksillä käyn (harvoin koska täällä ei niitä tosiaan ole jossei lähde kauemmas) koluan lähinnä kirjat läpi enkä vilkaisekaan vaaterekkeihin. Joskus kuitenkin silmään osuu yksittäisiä vaatekappaleita kuten viimeksikin - tosin, kyseisellä luultavasti käsintehdyllä villapaidalla oli hintaa vielä 5e ja lähemmällä tarkastuksella jonkinnäköinen huulipuna/ketsuppi/meikkivoidetahra mahan kohdalla. Tuskimpa se siitä olisi lähtenyt. Jäi hyllyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, noi on just esimerkkejä niistä ikävämmistä kirppisreissuista ja löydöistä, joita valitettavasti aina bongailee. :-( Mutta hyvä että tarkastelit vaatetta lähemmin, muuten olis voinu jäädä huomaamatta!!

   Poista
 5. Tosi kiva kun vinkkailit noita kirppiksiä Hämeenlinnasta! Oon jokin aika sitten muuttanut tänne ja oon jo pitkään miettinyt mihin kannattaisi mennä myymään.. Ehkäpä tuonne Hermansiin siis. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin mahtava juttu että tästä postauksesta oli apua. Ei kun koluamaan Hermansia! ;-)

   Poista
 6. Ite tykkään kirppareista tosi paljon. Tosi monesti tulee tehtyä paita-ostoksia sieltä, ja kerran löysin ihan ehjät Dr. Denimin sopivat farkutkin itelle 5e:llä. Opiskelija-budjetilla monesti oikeista kaupoista ostetut vaatteet käy lompakon päälle kalliiksi, niin hyvä vaihtoehto on lähtä kierteleen kirppareita, ja monesti löydänki sieltä sen mitä haen, mutta neljä kertaa halvemmalla. :-)


  www.tiia-valokuvaa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäää, viidellä eurolla?! Toi on ihan superhyvä löytö! Ihanaa että on muitakin jotka arvostaa kippiksiä ja tykkää käydä koluamassa niitä. Lompakko ja luonto kiittää! :-)

   Poista
 7. tästä tulikin inspis mennä kirpparille! en oo pitkään aikaan käyny. mennäänkö yhes joku päivä ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähä myöhässä tääkin vastaus... Mut mennään joo, ois huippuu! :-)

   Poista